Testen op Covid kan nabij de praktijk

Carlijn RubensGeen categorie

Bent u patiënt van onze praktijk en heeft u klachten die zouden kunnen passen bij het Corona-virus (verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, moeilijk ademen, koorts)? Dan kunt u zich middels het sturen van een e-mail (praktijkreinoud@ezorg.nl) melden bij onze praktijk voor aanmelding van een Corona-test. In deze e-mail vermeldt u de volgende gegevens:

  • Sinds wanneer u welke klachten heeft
  • Naam
  • Geslacht
  • Geboortedatum
  • BSN-nummer
  • Mobiele telefoonnummer (let op, een vast telefoonnummer wordt niet geaccepteerd)
  • E-mailadres

Wij zullen dan zorg dragen voor de aanmelding van een COVID PCR-test. U ontvangt hiervan dezelfde dag (op werkdagen) een bevestiging per sms-bericht. Ontvangt u dit bericht niet, neemt u dan telefonisch contact op met de praktijk.

De COVID PCR-test vindt plaats in een unit op onze parkeerplaats en wordt afgenomen door de externe organisatie “Het Huisartslab“. Voor het afnemen van de test kunt u elke dag tussen 08:00 en 13:00 in de unit terecht (dus niet melden in de praktijk, maar rechtstreeks bij de unit).

Het dragen van een mondkapje is verplicht vanaf het moment van het betreden van de unit!

Heeft u géén klachten, maar wil u toch getest worden (bijvoorbeeld als u naar het buitenland op vakantie gaat)? Dan kunt u tegen betaling een test laten uitvoeren. De COVID PCR-test kost €79,50 en de gezondheidsverklaring kost €10,00. Dit geldt voor zowel onze eigen patiënten als voor patiënten die elders zijn ingeschreven.

U hoeft zich in dat geval niet vooraf bij ons te melden, maar kunt zichzelf rechtstreeks aanmelden voor een test via deze link (let op, deze link graag opstarten via Google Chrome of Microsoft Edge (niet via Internet Explorer)).