Huisartsenzorg tijdens coronacrisis

Carlijn RubensGeen categorie

Wat kunt u doen bij vragen over ziekte en gezondheid die niet gaan over corona?

Bent u of uw naaste bezorgd over uw klachten of gezondheid? Twijfelt u of iets kwaad kan? Kijk dan eerst op Thuisarts.nl. Daar leest u wat u kunt doen en of u de huisarts moet bellen.

Twijfelt u toch nog? Of worden uw klachten erger? Bel dan naar onze huisartsenpraktijk. Ook tijdens deze coronacrisis kunt u ons in dat geval altijd bellen.

Kom NIET naar de huisartsenpraktijk toe.

Zoals u gewend bent, zal de assistente u vragen stellen. Zo weet zij welke zorg op dat moment het beste bij u past, bijvoorbeeld een advies via de telefoon, een afspraak met een van de huisartsen op de praktijk of bij u thuis. Of soms hulp van een andere zorgverlener.

Door corona en de maatregelen is het niet altijd verstandig dat u naar de praktijk komt. Of dat de huisarts bij u thuiskomt. Misschien wilt u dit zelf ook liever niet, bijvoorbeeld omdat u een zwakke gezondheid heeft.

In overleg met de huisarts wordt bekeken wat in uw situatie het beste is. Samen bekijkt u hoe het voor u zo veilig mogelijk kan. Dat is altijd van belang, en extra belangrijk tijdens deze coronacrisis.

Als huisarts hebben we nog andere manieren om uw klachten te beoordelen en u het beste advies, behandeling of begeleiding te geven. Bijvoorbeeld door te bellen met u. Of, indien van toepassing en mogelijk, via videobellen of een e-mail consult.

Als blijkt dat u toch moet komen, dan zorgen we als huisartsenpraktijk altijd dat dat veilig kan. Zodanig dat u geen risico op besmetting loopt. De zorgstromen voor (mogelijk) besmette patiënten en reguliere huisartsenzorg zijn nog altijd gescheiden. Bovendien hebben we de wachtkamer ingericht volgens de 1,5 meter regels en beperken we het aantal patiënten dat tegelijkertijd aanwezig zal zijn in de praktijk.

Ook als de huisarts naar u toe moet komen zorgt de huisarts dat hij/zij u niet kan besmetten.

Soms heeft u regelmatig begeleiding en controle nodig van uw huisarts of praktijkondersteuner. Bijvoorbeeld als u diabetes of een longziekte heeft. Door corona werden tot nu toe veel afspraken uitgesteld. Langzaamaan zal deze reguliere zorg weer worden opgestart. De huisarts zal samen met de praktijkondersteuner bekijken hoe u in de komende periode toch zoveel mogelijk de zorg kunt krijgen die u nodig hebt. Soms, en waar mogelijk, gaat dat via de telefoon, via videobellen of via internet.

Dus, ook tijdens de coronacrisis geldt:

  • Maak u zich zorgen over uw gezondheid? Heeft u klachten?
  • Kijk op Thuisarts.nl of u er zelf iets aan kunt doen.
  • Op Thuisarts staat vaak ook wanneer u uw huisarts of specialist beter kunt bellen.  
  • Bel de huisartsenpraktijk of specialist als dit noodzakelijk is. Dat blijft belangrijk, ook in deze coronatijd.
  • Komt NIET naar de praktijk.